Coöperatie krijgt hoogwaardig podosiri-plantmateriaal
12 Oct 2015, 21:20
foto
Minister Soeresh Algoe overhandigt de podosiri plantjes van Braziliaanse variëteit aan Tania Lieuw A Soe, voorzitter van Agro Coöperatie Wi! Uma fu Sranan. (Foto: min. LVV)


Het is de plicht van de overheid om de particuliere sector te faciliteren met middelen en training om te kunnen produceren of de productie te verhogen. Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft daarom 5.000 podosiri-plantjes gegeven aan de Agro Coöperatie Wi! Uma fu Sranan.

De bewindsman is ervan overtuigd dat de productie van plantmateriaal vruchten zal afwerpen. Producten gemaakt an podosiri kunnen op grote schaal worden gemaakt en vervolgens worden geëxporteerd naar het buitenland. In de regio, maar ook elders in de wereld, is er grote vraag naar podosiri-producten. Wi! Uma fu Sranan is de eerste vrouwen agro-coöperatie met zo’n 40 actieve leden in de agrarische sector in de districten Brokopondo, Saramacca, Para en Wanica.

Het ministerie is al geruime tijd bezig om kwalitatief goed plantmateriaal te vervaardigen en landelijk te distribueren. Zo zijn op het complex van het ministerie aan de Letitia Vriesdelaan tienduizenden hoogwaardige podosiri-plantjes aangemaakt. De bedoeling is dat een deel van het plantmateriaal ook naar Coronie gaat, waar er een fabriek moet komen die niet alleen de aloe vera zal kunnen verwerken maar ook de podosiri.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April