Regering beslist vanavond over schoolkledingactie
12 Oct 2015, 10:21
foto
Minister Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.


De ministerraad (RvM) neemt vanavond een besluit over de uitbetaling van de jaarlijkse schoolkledingactie van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Zo reageert minister Joan Dogojo op vragen van Starnieuws waarom ouders voor dit jaar nog geen financiële ondersteuning hebben gekregen voor de aanschaf van schoolkleding. Het zijn de sociaal zwakke gezinnen die jaarlijks rekenen op dit geld.

De bewindsvrouw geeft toe dat het departement dit jaar verlaat is, maar het huiswerk is gemaakt, dus wordt er gewacht op het besluit van de ministerraad. Ook op het departement komen er dagelijks verzoeken van ouders binnen voor de uitkering.

Eenmaal per jaar komen sociaal zwakke gezinnen met kinderen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs voor junioren (voj) in aanmerking voor schoolkleding. Afhankelijk van het onderwijsniveau wordt er een bedrag uitgekeerd, zegt Dogojo. Voor de kleuters ontvangen ouders SRD 100, basisschool SRD 110, voj SRD 115 terwijl een LTS-leerling SRD 125 uitgekeerd krijgt. Het ministerie van Sozavo heeft voor dit jaar ongeveer SRD 1 miljoen aangevraagd voor de schoolkledingactie.

Dogojo wil dit project in de toekomst samen uitvoeren met het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). De bedoeling is dat MinOWC via zijn structuren de behoeftige leerlingen identificeert. Het ministerie van Sozavo voert al jaren de schoolkledingactie uit. Deze beleidsmaatregel waarbij financiële ondersteuning wordt gegeven aan sociaal zwakke gezinnen voor de aanschaf van schoolattributen.
Advertenties