Minister Juspol voorstander regulering back-track
12 Oct 2015, 14:03
foto
De back track-route in Nickerie. Het personen- en goederenverkeer wordt gedoogd tussen Suriname en Guyana.


Minister van Justitie en Politie (Juspol), Jennifer van Dijk-Silos vindt dat de ‘back track-route’ in Nickerie gereguleerd moet worden. Zij wijst er op dat het gaat om een grens waar enorm veel personen- en goederenverkeer plaatsvindt. Er vindt een intensief personen- en goederenverkeer plaats tussen Suriname en Guyana. De overheid voert een gedoogbeleid uit.

De minister geeft aan dat "wij" van de Surinaamse kant goed moeten inspelen op de situatie en alle faciliteiten die aanwezig moeten zijn bij een grensstad, zoals een immigratie- en een douanekantoor daar moet staan, net als in het oosten in Albina waar het geval is. Volgens de bewindsvrouw moet de overheid de douane, de militaire politie en andere diensten installeren, zodat het personenverkeer goed gereguleerd wordt.

“Wij van Juspol hebben niet zoveel te doen, het is de militaire politie, de douane en de andere ministeries die post moeten vatten op de locatie. “Wij zijn er alleen om erop toe te zien dat er geen illegale mensen het land binnenkomen en dat er niet gesmokkeld wordt”. Ze vindt dat de politie heel goed haar werk doet bij de controlepost Burnside in het district Coronie. De minister heeft een werkbezoek gebracht aan de westelijke districten.
Advertenties