Documentaire 'Desi' bij 70ste verjaardag president
12 Oct 2015, 05:56
foto
President Desi Bouterse


Het team van Info Act heeft speciaal voor de zeventigste verjaardag van president Desi Bouterse, dinsdag, een documentaire gemaakt. "Wij hebben besloten om een blijvend geschenk te geven aan de president," legt perschef van het Kabinet van de President, Clifton Limburg, aan Starnieuws uit. De première van de documentaire Desi is vanavond via de STVS.

In de documentaire komt Bouterse niet aan het woord. Familieleden van de president, vrienden en mensen die met hem werken, vertellen hoe zij hem ervaren. "Hoewel de mensen die aan het woord komen, niet van te voren met elkaar hebben afgestemd, is het frappant dat het karakter van de president op dezelfde manier wordt beschreven," merkt Limburg op. De mensen vinden dat Bouterse onder andere hulpvaardig, liefdevol, geduldig, sociaal is.

De bigi yari van de president zal niet groots worden gevierd, deelt Limburg mee. Hij heeft besloten zich buiten de stad terug te trekken. Hiervoor wordt begrip gevraagd van mensen die hem persoonlijk hadden willen feliciteren.
Limburg deelt mee dat in Info Act vanavond de president wel aan het woord komt. Er is een gesprek met hem over zijn 70ste verjaardag. Daarna wordt Desi uitgezonden.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April