Drie aangehouden voor benzinezwendel Havenbeheer
11 Oct 2015, 18:05
foto


Ricardo K., Julando S. en Lloyd T. zijn door de politie aangehouden voor vermoedelijke brandstofsmokkel op de aanmeersteiger van NV Havenbeheer. De drie zouden georganiseerd brandstof stelen op de steiger.

Een supervisor die naar Albina moest voor werkzaamheden, zag vanuit de Wijdenboschbrug een voertuig op de steiger staan op de plek waar er olie wordt afgevoerd vanuit de boten. Hij keerde terug om poolshoogte te nemen. Het voertuig dat hij had gezien op de steiger was inmiddels geparkeerd aan de Mangrovestraat. De supervisor parkeerde achter het voertuig, belde met de directeur van Havenbeheer en schakelde ook de politie in.

Ricardo K. was de bestuurder van de auto waarin de politie 9 jerrycans en een vat gevuld met brandstof heeft aangetroffen. Ricardo verklaarde dat hij de brandstof eerder op de dag bij een servicestation in het district Commewijne had gekocht. Hij belde Lloyd T op om de verkoopbon voor hem als bewijs te brengen.

Het politieonderzoek heeft uitgewezen dat de bon niet door de servicestationhouder was uitgeschreven, maar dat de bon wel was voorzien van een stempel van de servicestation. Lloyd vertelde nadat hij aan de tand werd gevoeld, dat hij de bon in opdracht van ene Greg moest ophalen en invullen. Aangezien er duidelijke instructies zijn tot het betreden van het terrein van Havenbeheer, is wachter Julando S ook aangehouden. Hij heeft Ricardo immers toegang tot het terrein verschaft.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April