TakeIt2TheStreet gestart in Nickerie
11 Oct 2015, 04:36
foto
Team Furgell Pinas tegen team Amiel Reingoud in Nieuw Nickerie.


Het eerste Streetart-evenement TakeIt2TheStreet is zaterdag van start gegaan in Nieuw Nickerie op het terrein van het Sportcomplex in de van Pettenpolder. Behalve voetbal was er ook graffiti, rollerskate board demonstratie, rap en hiphop. Het evenement is georganiseerd door de Nederlandse ambassade, in samenwerking met de Surinaamse Zaalvoetbalbond en top zaalvoetballer Furgell Pinas.

Het doel van het project is om jongeren een podium te bieden om meer te bewegen in hun eigen omgeving en hen door middel van sport en cultuur dichter bij elkaar te brengen. Volgens Pinas wordt dit project door de Nederlandse Ambassade gefinancierd. Ook sportzaken heeft hierbij hun medewerking verleend. Pinas zegt dat in de tien districten er 16 plaatsen bezocht zullen worden en wel om de drie weken.

De beste voetballers en uitblinkende actoren van culturele optredens die tijdens de events gespot zullen worden, mogen in juli 2016 deelnemen aan het main event in Paramaribo. De Nederlandse ambassadeur Ernst Noorman die een potje straatvoetbal speelde, won de ontmoeting van Furgell Pinas. Noorman geeft evenals Pinas aan wat het doel van het project is. De ambassadeur en Pinas waren wel tevreden met de opkomst.

Edgar van Genderen
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April