Acht woningen Beni's Park beschadigd door hevige wind
11 Oct 2015, 00:01
foto
Acht huizen te Beni's Park hebben schade ondervonden door rukwinden.


Acht huizen te Beni's Park hebben zaterdag schade ondervonden door de hevige wind en regen. Een vrouw die in shock was, is naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis vervoerd. Twee masten van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) zijn geknakt. Zinkplaten zijn terechtgekomen op stroomdraden. Een mast vatte vlam en brak in tweeën. Enkele bomen zijn ontworteld.

Het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR), de brandweer en het commissariaat Paramaribo Noordoost hebben hulp verleend aan de mensen die getroffen zijn. Coördinator van het NCCR, Jerry Slijngard, zegt aan Starnieuws dat de eerste hulp is verleend aan de mensen die getroffen zijn.

Slijngard zegt dat het hem is opgevallen dat veel daken erg slecht vastgezet waren. Hij merkt op dat de samenleving vaak gewezen is op dit probleem. Hij hoopt dat mensen hun daken gaan controleren en deze beter vastzetten. De brandweer heeft bijzonder veel werk gedaan om dekzeilen te plaatsen. In de ochtend zal de schade verder bekeken worden, zegt Slijngard.
Advertenties