NPS legt uit waarom niet vóór de begroting is gestemd
10 Oct 2015, 06:06
foto
NPS-fractieleider Gregory Rusland tijdens de behandeling van de gewijzigde begroting van 2015. (Foto: René Gompers)


De Nationale Partij Suriname (NPS) is de enige fractie die niet vóór de aangepaste (suppletoire) begroting van 2015 heeft gestemd. Fractievoorzitter Gregory Rusland zei vanochtend bij de stemmotivatie niet tegen de begroting te zullen stemmen. Zijn fractie kan ook niet vóór stemmen en verliet daarom de vergaderzaal.

Rusland gaf met redenen omkleed aan waarom de NPS-fractie niet tegen zal stemmen, maar ook niet vóór.
"Wij vinden dat de Surinamers die gewerkt hebben hun beloning moeten ontvangen.
- We de regering de ruimte willen geven om haar beleid zoals zij zich dat heeft voorgenomen uit te voeren en haar niet te belemmeren daarin.
- De regering bij monde van de minister van Financiën heeft aangegeven dat we allerlei mooie projecten kunnen willen uitvoeren, maar als er geen geld is kunnen wij dat niet doen. Daarmee geeft hij dus aan dat de vorige regering (2010-2015) niet realistisch omging met de bestedingen van de Staat en dat men dat nu niet meer zal doen en daarmee de regering Bouterse I een brevet van ongeschiktheid geeft.
- De regering de financiële ruimte krijgt om voorzieningen te treffen voor de opvang van al de ontslagen die aankomen bij de Suralco en Rosebel Goldmines en daarmee de negatieve impact welke de besluiten van deze bedrijven zullen hebben op de negatieve ontwikkelingen in ons land."

Rusland gaf ook aan waarom zijn fractie niet vóór de begroting stemt.
"Wij constateren uit het gepresenteerde beleid, dat in de afgelopen periode een beleid is gevoerd welke het volk van Suriname heeft gebracht in een situatie dat vereist is dat een suppletoire begroting nodig is om de wantoestanden te corrigeren.
- Wij ons niet verantwoordelijk achten voor de inzet van staatsmiddelen voor andere dan staatszaken bij de recente verkiezingen.
- Wij van mening zijn dat de regering tijdens de bespreking van deze suppletoire begroting duidelijk had moeten aangeven wat zij precies en duidelijk zal plannen en uitvoeren voor de gezinnen die leven in armoede.
- Wij ervan overtuigd zijn dat als de regering Bouterse I duidelijk de regels van goed bestuur en een duurzaam financieel beleid had opgevolgd, wij deze suppletoire begroting niet nodig zouden hebben.

De fractieleider van de Nationale Democratische Partij (NDP), André Misiekaba, vindt het jammer dat de NPS volgens hem niet begrijpt waar het om gaat en is weggelopen. De VHP, ABOP en Pertjajah Luhur hebben vóór de begroting gestemd. Rusland zegt aan Starnieuws achter het besluit te staan. "Je kan niet zo kritisch zijn tot het eind om dan vóór te stemmen zoals partijen in de oppositie", meent Rusland.
Advertenties