VHP, ABOP en PL ook vóór de gewijzigde begroting
10 Oct 2015, 04:14
foto
De suppletoire begroting wordt met algemene 39 stemmen aangenomen. (Foto: 'René Gompers)


De regering heeft iets na vier uur in de ochtend groen licht gekregen om de begroting van dit jaar drastisch te wijzigen. In een marathonzitting die vrijdag om 13.00 uur begon, is de suppletoire begroting behandeld en goedgekeurd. De uitgaven van ruim SRD 8,5 miljard is teruggebracht naar SRD 5,3 miljard. De gewijzigde begroting is met algemene 39 stemmen goedgekeurd. Naast de coalitie, stemden de fracties van de VHP, ABOP en Perjajah Luhur ook vóór. De NPS-fractie stemde niet tegen, maar verliet de zaal bij de stemming.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën antwoordde op vragen over de verschuivingen, dat deze goed zijn doordacht. Daar waar bedragen verminderd zijn, zijn die goed doorgesproken met de ministeries. Bepaalde subsidies zijn teruggebracht omdat deze het laatste gedeelte van het jaar niet nodig zullen zijn. Hoefdraad deelde mee dat de subsidie van de Medische Zending sinds 30 september gestort is. Hij was verbaasd over dat vanuit de Medische Zending gesteld werd de subsidie niet is uitbetaald. Volgens de bewindsman had de directie niet door dat het geld allang was gestort.

Rabin Parmessar (NDP), voorzitter van rapporteurs, zei dat er lange dagen zijn gemaakt om alle posten in de begroting door te nemen. Hij merkte op dat de regering ingegaan is op de vraagpunten. "Ik beveel de aanname aan", stelde Parmessar. Asiskumar Gajadien (VHP) lid van de commissie, zei dat vertrouwen belangrijk is. Hij haalde aan dat er geen duidelijkheid is gekomen over cruciale aangelegenheden. Het Assembleelid benadrukte dat de regering een onderzoeksplicht heeft om zaken die niet goed gaan in parastatale instellingen te onderzoeken. Dit gebeurt volgens hem niet. Gajadien zei dat ambtenaren betaald moeten kunnen worden, daarom vroeg om een schorsing van twee minuten voor fractieoverleg om een standpunt in te kunnen nemen over de suppletoire begroting. Na de korte schorsing gaf de VHP-fractie, bij monde van fractieleider Chan Santokhi, te kennen vóór de begroting te zullen stemmen.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April