Vader ingesloten voor dreiging brandstichting school
09 Oct 2015, 20:44
foto


De politie van Santodorp heeft de 35-jarige Bert M. aangehouden, nadat hij de schoolleiding van de openbare school te Sunnypoint heeft bedreigd. Op school heeft zich op woensdag 7 oktober een geval voorgedaan waarbij de negenjarige zoon van de verdachte van de trap is gevallen.

De jongen speelde met een andere leeftijdsgenoot toen hij per ongeluk moet zijn gevallen van de trap. De jongen liep een knieblessure op. Bert M. bracht zijn zoon naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo waarbij hij drempelkosten moest betalen. Bij terugkeer van SEH begaf Bert M. zich naar de ouders van het andere kind en vroeg om het geld dat hij had betaald. Bert eiste SRD 150 als vergoeding van de drempelkosten en de andere kosten die hij gemaakt heeft om zijn zoon naar de dokter te kunnen brengen. De moeder gaf hem het geld wat hij gevraagd had.

Donderdag bracht Bert zijn kind in de ochtenduren naar school. Hij begaf zich naar de schoolleiding en deed de uitspraak dat hij de school zou afbranden indien zijn kind nog een keer komt te vallen door toedoen van een andere. Verder dient de schoolleiding hem SRD 1000 te betalen als vergoeding voor hetgeen zijn kind is overkomen.

Zowel de moeder die bedreigd was geworden alsook de schoolleiding deden aangifte van bedreiging en afpersing. Hangende het onderzoek is de verdachte in verzekering gesteld, meldt de afdeling Public Relations van de politie.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April