Inheemse genocide thema op heritage festival
10 Oct 2015, 08:12
foto
Een inheemse groep


Tijdens de 15th First People Heritage Week - 12 tot en met 18 oktober - in Trinidad zal de Surinaamse bijdrage aan de internationale discussie over Herstellingen voor Inheemse Genocide en Afrikaanse Slavernij behandeld worden. Dit gebeurt bij een symposium over Herstellingen voor Inheemse genocide. Het thema van het festival is dit jaar ‘Exploring Restitution and Reparatory Justice’.

Suriname is op het festival met ruim 20 leden van de inheemse culturele verenigingen Waiono en Jukujumemaro vertegenwoordigd. Naast het symposium zullen de delegatieleden de Surinaamse inheemse cultuur uitdragen door middel van, zang, dans, muziek, crafts en workshops.

The Santa Rosa First Peoples Community wil met het organiseren van dit evenement bijdragen aan herstel en behoud van het inheemse erfgoed, inclusief de goederen, diensten en uitingen van de inheemse volkeren. Afgevaardigden van inheemse volkeren uit Guyana, Suriname, Belize, Venezuela, Dominica, St. Vincent, Ecuador, Canada en de Verenigde Staten zullen dagelijks deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals culturele straatparades, inheemse rituelen, kunst, culinair en een cultuurbeurs.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April