Twaalf jaar opgelegd in moordzaak
09 Oct 2015, 02:34
foto


Anthony W. heeft van rechter Danielle Karamatali een celstraf van twaalf jaar, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, opgelegd gekregen. Hij had op 28 september 2014 de 24-jarige Donovan Lagadeau met een schroevendraaier een steekverwonding op de longen toegebracht. Lagadeau stierf ter plekke op het voetbalveld te Hanna’s Lust. De rechter achtte moord met voorbedachte raden wettig en overtuigend bewezen.

Getuigen hadden verklaard dat de veroordeelde het slachtoffer verscheidene malen met de dood had bedreigd. Ook had hij in het bijzijn van anderen het moordwapen getoond. Lagadeau moest de veroordeelde SRD 500 betalen voor werkzaamheden die hij had verricht. Het slachtoffer had kenbaar gemaakt dat hij het geld nog niet had, maar dat hij Anthony W. spoedig zou betalen. De veroordeelde deed aangifte bij de politie voor oplichting, maar de politie legde hem uit dat het een civiele zaak zou worden.

Op die bewuste dag ontstond er weer een woordenwisseling om het geld. Ze hebben elkaar over en weer geduwd en uiteindelijk stak de veroordeelde het slachtoffer neer. Lagadeau rende een paar stappen verder, viel op de grond en gaf de geest. Bij de rechter-commissaris had de veroordeelde bekend dat hij het slachtoffer gestoken had. Op de rechtszitting verklaarde hij dat hij ermee had gezwaaid, omdat het slachtoffer hem met een stok aanviel.

Officier van justitie, Shanta Mahadew, voerde aan dat een zwaaibeweging voor een schramverwonding zorgt. Volgens haar heeft de veroordeelde bewust gestoken bij de longen, omdat de verwondingen aan de longen fataal zijn. Het Openbaar Ministerie voerde verder aan dat Anthony W. al eerder uitlatingen gedaan had. Zelfs op het politiestation bedreigde hij het slachtoffer met de dood.

Advocaat Shefani Amirkhan pleitte dat haar cliënt teleurgesteld was en dat er sprake was van psychologische overmacht. Zijn vriendin was zwanger en hij had dat geld nodig om babyspullen te kopen. De rechter merkte op dat er geen sprake is geweest van psychologische overmacht, omdat het slachtoffer er alles aan deed om hem te kunnen betalen. Ook probeerde hij confrontatie uit de weg te gaan. Verder is er sprake van opzet, zegt Karamatali. Het Openbaar Ministerie had twaalf jaar onvoorwaardelijk geëist in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April