Werkgelegenheidsvraagstuk krijgt nieuwe aanpak
08 Oct 2015, 23:19
foto
Priya Sital, voorzitter van het Nationaal Jeugd Parlement(NJP) zit tegenover Minister Soewarto Moestadja van Arbeid, tijdens een werkbespreking. (Foto's: Arbeid)


Minister Soewarto Moestadja van Arbeid, zei bij een werkbespreking met de leiding van het Nationaal Jeugd Parlement dat het ministerie in het vervolg het vraagstuk van werkgelegenheid zal benaderen vanuit de concepten ‘Decent Work, Sustainable Development Goals 2030 en Inclusieve ontwikkeling’. “Werkgelegenheid voor jongeren vergt een andere manier van kijken en denken”, gaf hij gisteren aan.

Moestadja zei dit als antwoord op vragen van de jongerenvertegenwoordigers naar het voorgenomen beleid met betrekking tot werkgelegenheid voor jongeren in deze regeerperiode. De overheid zal met name de private sector faciliteren, omdat het creëren van werkgelegenheid primair een aangelegenheid is van deze sector, zegt Moestadja. Dit beleid zal moeten resulteren in groei van de economie en van werkgelegenheid.

Moestadja vindt dat een baan niet slechts een inkomen moet betekenen voor de werker, maar moet leiden tot sociale en economische vooruitgang van het individu met zijn gezin. Met de sociale partners zal op basis van zijn beleidsinzichten een nieuwe benadering gevonden moeten worden voor het werkgelegenheidsvraagstuk. Zo zal het onderwijs afgestemd moeten worden op de arbeidsmarkt en het bedrijfsleven zal een actievere rol moeten spelen bij tweedekansonderwijs.

Moestadja ziet een belangrijke rol voor de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), de stichting Productieve Werkeenheden (SPWE), de dienst Arbeidsbemiddeling en de Raad voor Coöperatieven (RACO), die mede werkgelegenheid moeten helpen stimuleren en bevorderen. Hij vroeg het NJP onder leiding van Priya Sital, om mee te helpen denken aan de nieuwe aanpak van de overheid gericht op het stimuleren en bevorderen van duurzame werkgelegenheid in Suriname, zegt de voorlichting van het ministerie van Arbeid.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March