Werknemers leggen Rosebel Goldmines lam
08 Oct 2015, 15:55
foto


De werkzaamheden bij het goudbedrijf Rosebel Goldmines (RGM) zijn sinds ongeveer 12 uur vanmiddag stopgezet. De arbeiders zijn verhit over het bericht dat het bedrijf heeft uitgegeven waarin hij zegt dat in eerste instantie een tiende van de werknemers in zal worden afgevloeid.

Starnieuws verneemt dat de leiding van het bedrijf en die van de Rosebel Goldmines werknemers organisatie (RGWO) in spoedoverleg bij elkaar komen op Brokopondo. Het bedrijf is nu potdicht, alle werkzaamheden zijn stilgelegd. Ofschoon de werknemers spontaan met de acties zijn begonnen, is het de verwachting dat de bond deze overneemt.

De werknemers zijn bijzonder kwaad dat het bedrijf ze met deze situatie confronteert, terwijl ze enorme inspanningen hebben gepleegd. Er werken zo'n 1.500 werknemers bij het goudbedrijf in Brokopondo.

In een verklaring vanmorgen heeft de directie van RGM laten weten dat zij haar personeel inkrimpt. Behalve de dalende goudprijs, de dalende productie en de verhoogde productiekosten zijn de illegale goudzoekers in zijn concessiegebied Roma East, volgens het bedrijf doorslaggevend geweest voor deze maatregelen om arbeiders weg te sturen.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April