Rosebel Goldmines vloeit personeel af
08 Oct 2015, 09:00
foto


Rosebel Goldmines NV (RGM) krimpt zijn werknemers met 10% in. Het gaat om zo'n 200 werknemers over het heel bedrijf, inclusief expats en Caricom-werknemers. Het bedrijf is al enige tijd bezig zijn contractors te verminderen en gaat daar verder mee.

Rosebel kondigt verdere inkrimping van zijn personeelsbestand aan als Roma East, niet spoedig wordt vrijgemaakt van illegale goudwinningsactiviteiten. In het gebied is een grote groep illegale goudzoekers actief. De directie van RGM is gesprekken begonnen met de Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie over de inkrimping van de organisatie. Er wordt een afvloeiingsplan uitgewerkt voor de werknemers die worden weggestuurd.

Suresh Kalathil, general manager van RGM, zegt dat het een moeilijk maar noodzakelijk besluit is. “We zijn tot dit moeilijk maar noodzakelijk besluit gekomen na een diepgaande evaluatie van alle mogelijke opties.” Het proces tot inkrimping is vandaag gestart.

In een verklaring zegt het bedrijf dat het al drastische maatregelen heeft moeten doorvoeren door de veranderende marktcondities. De maatregelen zijn doorgevoerd om zoveel als mogelijk de operationele kosten te verminderen. “Door een scherpe daling van de internationale goudprijs, hogere productiekosten en een lagere goudproductie, zijn additionele maatregelen noodzakelijk om de verdere continuïteit van het bedrijf te garanderen.” De gedaalde wereldmarktprijs van goud en de dalende goudproductie bij Rosebel brengen met zich mee dat het huidige personeelsbestand aan deze ontwikkelingen moeten worden aangepast, stelt het bedrijf.
Advertenties