Scholieren SMO krijgen informatie over huiselijk geweld
07 Oct 2015, 23:04
foto
De politievoorlichters en leerlingen van het SMO tijdens een sessie. (Foto: KPS)


Scholieren van het Schakelinstituut Middelbaar Onderwijs (SMO) kregen als onderdeel van hun introductieweek bezoek van het Korps Politie Suriname (KPS). De afdeling Narcoticabrigade, Verkeersvoorlichting Onderwijs en Statistieken, de Bikersunit en de afdeling Huiselijk Geweld informeerden hen over hun werkzaamheden. De leerlingen hebben vragen gesteld aan de verschillende inleiders van de voorlichtingsafdelingen. De sessie is gehouden in het IOL-gebouw waar het SMO is ondergebracht.

Voor de meeste scholieren was het de eerste keer dat zij informatie kregen van de afdeling Huiselijk Geweld. Zij waren onder de indruk van de problemen die zich kunnen voordoen in de huiselijke sfeer of binnen een liefdesrelatie. De groep was opgelucht om te weten dat er hulp gezocht kan worden bij een medewerker van de politie van een afdeling Huiselijk Geweld of via het Openbaar Ministerie, zegt Public Relations van de politie.

Het SMO is een onderwijsinstelling die is opgestart om aan leerlingen die het LBGO hebben afgerond de mogelijkheid te bieden om door te stromen naar het IMEAO of een andere VOS-school.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April