Aangifte vreemde valuta op nieuw douaneformulier
07 Oct 2015, 21:18
foto


Het ministerie van Financiën heeft vanaf vandaag het douane passagiersdeclaratieformulier ingevoerd. Elke binnenkomende passagier zal nu dit formulier moeten invullen en tonen aan de douane ambtenaar belast met
de visitatie te Zanderij, South Drain te Nickerie, Albina en Zorg en Hoop.

Het formulier is aangehecht aan het gebruikelijke immigratieformulier, dat bij binnenkomst in Suriname wordt overgelegd aan de Militaire Politie. Het is in de internationale burgerluchtvaart gebruik dat elke passagier zich bij binnenkomst in een land met zijn of haar bagage bij de douaneambtenaar aanmeldt en een passagiersdeclaratieformulier overlegt, zegt de voorlichting van Financiën.

Met de introductie van het passagiersdeclaratieformulier zal de Surinaamse douane aan een internationale verplichting voldoen en wordt voorzien in het optimaliseren van de controle op de legale of illegale invoer van verdovende middelen, bedreigde dier- en plantensoorten, alsook vuurwapens en munitie; persoonlijke en handelsgoederen en vreemde valuta, zegt Financiën. Aangifte van vreemde valuta zal nu dus op het formulier geschieden.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April