Kortere studieduur en nieuwe opleidingen bij PTC
07 Oct 2015, 19:23
foto
Bij de opening van het nieuwe collegejaar van het Polytechnisch College


Aan de bachelor opleiding van het Polytechnisch College (PTC) zijn dit jaar Food technology en Animal production and health toegevoegd. In tegenstelling tot voorgaande jaren zullen de studenten aan het college in plaats van in vijf jaar, nu in vier jaar kunnen afstuderen. Deze informatie gaf Robby Holband, directeur van het PTC, bij de opening van het collegejaar 2015-2016 van het PTC in TBL Cinema.

Er zijn dit jaar 294 studenten ingeschreven, waarvan 33 in Nickerie, zegt Holband. De meeste studenten hebben zich ingeschreven voor Infrastructuur (68) en ICT (65). Natasja Bennanon, directeur van Onderwijs, beloofde dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinowC) er alles aan zal doen om het PTC te helpen aan een terrein van de overheid voor het opzetten van een eigen gebouw.

“Education for all en life long learning zijn voor het PTC geen loze kreten, maar een motivatie tot innovatie in het onderwijs van de 21ste eeuw. Ter realisatie hiervan is PTC gestart met het project Distance Education”, zegt Holband.

Ashok Rambali, voorzitter van het bestuur van PTC, geeft aan dat beroepsonderwijs als een beweging gezien moet worden en dat het gaat om besluiten van mensen om zich te verplaatsen van het ene land naar het andere. Het curriculum van PTC moet volgens Rambali voldoen aan de nationale, regionale en internationale standaarden, en zoveel als mogelijk aansluiten op de behoefte van het bedrijfsleven, om zo de concurrentiepositie van Suriname steeds te verbeteren.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March