Tariefverhoging stroom en water gaat 15 oktober in
07 Oct 2015, 14:36
foto


De nieuwe tarieven voor elektriciteit en water gaan per 15 oktober in. Dit in tegenstelling tot wat eerder is doorgegeven door president Desi Bouterse en minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH).

Minister Dodson heeft vandaag meegedeeld aan de Assembleecommissie Natuurlijke Hulpbronnen dat morgen bekendgemaakt zal worden wat de tarieven zijn. Intussen heeft het ministerie de media uitgenodigd voor de bekendmaking van de tarieven morgenochtend om 8.00 uur. De verhoging zal in drie termijnen plaatsvinden. Per 15 oktober moet 60% van de verhoging worden betaald. Daarna in twee termijnen van 20%. In een jaar tijd is het tarief marktconform.

De tarieven zijn diverse keren berekend en aangepast. De vakbeweging en het bedrijfsleven hadden een kostprijs van 43 cent per kilowattuur (kWh). NH/EBS kwam op een kostprijs rond de 60 cent. Het bedrijfsleven is tegenstander van subsidie door grootverbruikers. Uiteindelijk zijn er diverse aanpassingen geweest. De vakbeweging pleit tegelijk voor verhogen van salarissen en andere structurele aanpassingen.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April