Ruim 360 aanmeldingen IBAS-opleidingen
07 Oct 2015, 10:22
foto
Ulrich Aron, voorzitter raad van toezicht IBAS


Het Instituut voor Bestuurs Ambtenarenopleidingen in Suriname (IBAS) is gestart met het nieuwe opleidingsjaar. Ruim 360 personen uit verschillende districten die werkzaam zijn bij de bestuursdienst en overige medewerkers van RO, hebben zich aangemeld voor de opleiding. Oprichter van het IBAS, Ulrich Aron, haalde tijdens het openingscollege in de Mantel aan, dat hij heel blij is dat zoveel ambtenaren van de bestuursdienst, bereid zijn te werken aan hun eigen vooruitgang.

Het IBAS, dat valt onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO), bestaat al vijf jaar. Het streven van het instituut is erop gericht om net zoals bij de douaniers- en politieopleidingen, na een selectieprocedure personen toe te laten tot de opleiding, die de cursisten tools aanreikt om de gemeenschap beter van dienst te kunnen zijn. Onderdirecteur Districtsbestuur en Decentralisatie van het ministerie van RO, Jennyfer Jozefzoon-Wachter, haalde aan dat het IBAS zijn bestaansrecht heeft bewezen. Zij zegt dat verwacht wordt dat het werk van ambtenaren die de opleiding hebben voltooid, kwalitatief verbeterd.

De IBAS-opleidingen zijn op 5 oktober in verschillende districten van start gegaan. Dit opleidingsinstituut heeft een drietal opleidingen: de vmbo (een schakeljaar voor personen die geen mulo- diploma hebben), een MBO- opleiding (duur drie jaar) en een HBO- opleiding (duur twee jaar). Het docentenkorps van het IBAS bestaat naast academici van het ministerie van Regionale Ontwikkeling, uit externe deskundigen.

Volgens Aron, die ook voorzitter van het bestuur van IBAS is, zijn de totale kosten voor de opleiding begroot op 1.6 miljoen Surinaamse dollars.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March