Nog geen overeenstemming nevenfunctie DNA-leden
06 Oct 2015, 00:01
foto


André Misiekaba, fractieleider van de Nationale Democratische Partij (NDP), is een grote voorstander van dat leden van De Nationale Assemblee (DNA) geen nevenfuncties hebben. President Desi Bouterse, voorzitter van de NDP, heeft dit ook voorgehouden aan zijn partij. Hij heeft aangegeven dat er een keuze gemaakt moet worden. Diverse NDP-Assembleeleden blijken toch nog een nevenfunctie te hebben. Zij zijn zelfs in dienst van de overheid. Er is nog geen overeenstemming over deze kwestie.

Programmamaker Sammy Doerga, heeft in zijn programma Door de Bank zondag de namen bekendgemaakt van Assembleeleden die ook een baan hebben bij de overheid. Hij heeft de lijst nadat hij hier meerdere malen om gevraagd had, ontvangen van de leiding van De Nationale Assemblee. Doerga vindt dat Assembleeleden die ook in dienst zijn van de overheid volksbedriegers zijn. Zij ontvangen dubbel salaris en de meesten verrichten er geen arbeid voor. Sergio Akiemboto heeft het lidmaatschap van De Nationale Assemblee opgezegd om directeur van NV Grassalco te blijven. Ricky Kromohardjo heeft er ook voor gekozen om directeur van Staatsziekenfonds te blijven.

Misiekaba om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij nog niet weet hoe de president zijn visie in de praktijk zal realiseren. "Mijn voorstel is de wet geldelijke voorziening van De Nationale Assemblee zodanig te wijzigen dat leden na vijf jaren, net als de ministers ambtenaar ter beschikking worden en daardoor in de ambtenarij kunnen worden ingezet. De broodvrees vanwege eventuele politieke rancune valt dan weg. In De Nationale Assemblee is er nog steeds geen overeenstemming over mijn voorstel. Ik denk dat deze kwestie tijdens de algemene politieke beschouwingen aan de orde gaat komen," zegt de politicus, die geen nevenfunctie heeft.

U kunt de lijst van de Assembleeleden en hun nevenfunctie hier downloaden. Deze is beschikbaar gesteld door Sammy Doerga.
pdf-icon.gif Openbare_Betrekkingen_DNA-leden.pdf                
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April