Para blij met opening incassokantoor SWM te Onverwacht
05 Oct 2015, 17:31
foto
Paranen kunnen nu hun waterrekening betalen bij het incassokantoor te Onverwacht. (Foto: BIC Para)


De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft een incassokantoor in gebruik genomen te Onverwacht. Districtscommissaris, John de La Fuente, zegt dat Para hiermee een mijlpaal heeft bereikt. “In 1933 is de opening geweest van de Republiek waterproductielocatie en nu na 82 jaar is voor het eerst een SWM- incassokantoor geopend”.

De behoefte voor een incassokantoor van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) is volgens De La Fuente heel groot. Er is een intekenlijst geproduceerd waarop bewoners van het district, hun handtekening kunnen plaatsen voor de overtuiging dat de behoefte groot is voor een EBS-incassofaciliteit. Deze intekenlijst is op het nieuwe SWM-incassokantoor op Onverwacht geplaatst voor de verzameling van handtekeningen, meldt het Burger Informatie Centrum (BIC) Para.

Onderdirecteur SWM-Operations, Alwin Linger, heeft bij de opening beloofd dat de watervoorziening van SWM verder uitgebreid zal worden naar woongemeenschappen waar er nog geen waterleiding netwerk bestaat. Volgens Linger moeten de verhoogde tarieven van SWM-rekeningen resulteren in betere voorzieningen en uitbreiding van SWM-faciliteiten. “ Als we vragen aan de gemeenschap om aan hun betalingsverplichting te voldoen, moeten wij ook voorzien in de faciliteiten voor het nakomen van die verplichtingen.”, zegt Linger. In het verleden moesten bewoners naar Lelydorp en in Paramaribo afreizen om hun rekeningen te betalen. Nu kunnen zij die extra kosten besparen en hun rekening op Onverwacht betalen.

Advertenties