Gezellige dag senioren ondanks moeilijke tijden
04 Oct 2015, 18:22
foto
Enkele genodigden tijdens de Bigi Sma Dey viering van de Stichting Solidariteitsfonds Senioren Burgers.


De dagelijkse problemen leken even aan een kant te zijn gezet. Het was tijd voor gezelligheid, een lekker babbeltje over het verleden, entertainment en versnapering. Dit was de sfeer vandaag in de KKF-Beurshal bij de viering van Internationale Dag voor Senioren Burgers.

De stichting Solidariteitsfonds Senioren Burgers die elk jaar weer deze dag herdenkt, wist dit keer 700 burgers op de been te krijgen. Vanwege de gebrekkige financiën kon de organisatie minder mensen blij maken.
De senioren burgers keken uit naar de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting Joan Dogojo maar zij was afwezig. De stichting is opgericht door Helene Berggraaf (94). Het doel is om vooral senioren burgers in nood te helpen.

Voorzitter Wim Bakker gaf de boodschap van liefde mee. De organisatie is volgens hem bewust van de moeilijke situatie waarin de doelgroep zit. Zij zal volgens hem blijven timmeren aan de weg. De senioren burgers aangesloten bij dit fonds doen maandelijks een bijdrage van minimaal SRD 1, zegt Ligia Ellis. Met dit geld wordt getracht de individuele senioren in nood te helpen. "Het is bekend dat wij er slecht voor staan," zegt Ellis. Het pensioen is karig terwijl alles duurder wordt.

De dag kon niet meer stuk met de muzikale begeleiding van Parami en Friends terwijl Glenn Huisden de lachspieren van het publiek flink en aan het uittesten was. De seniorenburgers hebben zichtbaar genoten van de dag.

Ala-D Media
Advertenties