Veilig Verkeer Suriname gelanceerd met Frimangronloop
04 Oct 2015, 05:58
foto
Deelnemers van de 5 km Frimangronloop.


De bewustwordingscampagne ‘Veilig Verkeer Suriname’ is zaterdag gelanceerd tijdens de 5 km Frimangronloop. Met deze landelijke campagne, opgezet door AK Communication Consultancy , wordt er aandacht gevraagd voor de nijpende verkeerssituatie in Suriname. Met de slogan: Rij niet zo hard papa, anders zeg ik mama worden alle weggebruikers opgeroepen verantwoord gedrag te tonen in het verkeer.

Bij de lancering is ervoor gekozen om de grootste groep verkeersslachtoffers op te roepen. Tijdens de 5 km Frimangronloop is er gericht aandacht gevraagd voor de onveilige verkeerssituatie. Voorbijgangers werden voorgelicht over de gevaren van onverantwoord gedrag in het verkeer en mochten veiligheidstips voor deelname aan het verkeer in ontvangst nemen. Ook werden er bumperstickers opgeplakt en werd er actief deelgenomen aan de activiteiten van de 5 km Frimangronloop.

Directeur van AK Communication Consultancy, Angela van der Kooye, benadrukt dat een gezonde leefstijl ook voor deelname aan het verkeer heel erg belangrijk is. De gezondheidstoestand van de weggebruikers heeft namelijk ook invloed op het gedrag in het verkeer en dat wordt vaak onderschat volgens haar.

Uit een analyse van 2013 blijkt dat er meer mannelijke verkeersslachtoffers (80%) dan vrouwelijke (20%) zijn in het verkeer in Groot-Paramaribo. Hieruit kan aangenomen worden dat mannen een hoger risico lopen om als gevolg van een verkeersongeval ernstig letsel op te lopen, met de dood als gevolg. In de leeftijdsgroep 21-40 jaar vallen de meeste verkeersslachtoffers en binnen deze leeftijdsklasse vallen niet alleen mannelijke slachtoffers, maar ook vrouwelijke slachtoffers. Dit betekent dat jongeren een hoger risico hebben om te sterven als gevolg van een verkeersongeval in Groot-Paramaribo.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April