Honderden vermisten modderstroom Guatemala
03 Oct 2015, 10:12
foto
Zware regens hebben een stroom van rotsblokken en modder op gang gebracht boven het dorp El Cambray Dos. (Foto: Reuters)


Reddingswerkers in Guatemala zoeken in het puin van een modderstroom naar honderden vermisten. Zware regenval heeft een stortvloed van rotsblokken en modder op huizen van het dorp El Cambray Dos niet ver van de hoofdstad veroorzaakt. Er zijn tot nog toe minstens 26 lichamen geborgen.

Familieleden van de bewoners van het dorp, zo’n 15 kilometer ten oosten van Guatemala Stad, hebben oproepen en teksten ontvangen van mensen die gevangen zitten onder het puin.

Overlevenden zijn opgevangen in provisorische onderkomens. De reddingsteams hadden de zoektocht vrijdag laat tijdelijk opgeschort door zware regenval. Julio Sanchez, een woordvoerder van de Guatemalteekse vrijwillige brandweerlieden, zei dat 26 mensen zijn gestorven, waaronder een aantal kinderen. Nog eens 36 mensen zijn naar ziekenhuizen gebracht. Eén man is na meer dan 15 uur levend uit het puin getrokken na de verwoestende modderstroom.

Maar Alejandro Maldonado, het hoofd van het Guatemalteekse nood agentschap, heeft ervoor gewaarschuwd dat maar liefst 600 mensen nog steeds worden vermist. Een aantal mensen is in hun slaap in hun huizen verrast, toen de modderstroom kwam. El Cambray wordt omgeven door steile heuvels die hoog boven de huizen in het dal uittorenen. De beboste heuvels zijn enige tijd geleden verzwakt en zijn door de recente zware regenval ingestort.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April