Vereniging van Verwerkers en Rijstexporteur opgericht
03 Oct 2015, 06:23
foto
Voorzitter van VVRE Bhagwatpersad Ramadhin, geflankeerd door secretaris Djagdies Jaggernath (links) en Dewanand Jokhoe.


Rijstverwerker en exporteur Bhagwatpersad Ramadhin is de voorzitter van de Vereniging van Verwerkers en Rijst Exporteurs (VVRE). Dewanand Jokhoe is secretaris en Djagdies Jaggernath is penningmeester. Bij de verkiezing van het bestuur onder leiding van Imro Manglie van VRE, waren deze heren de tegenkandidaten.

Ramadhin zegt dat de VVRE is opgericht toen er onenigheid ontstond in het oud bestuur van VRE. De VVRE bestaat uit zestien leden. Het verschil tussen VVRE en VRE is volgens Ramadhin dat de leden van VVRE uit verwerkers en rijstexporteurs bestaat, terwijl in de andere vereniging alleen rijstexporteurs zijn. Ramadhin geeft te kennen dat hij heel binnenkort contact zal maken met de andere deelnemers in de landbouwsector, omdat ze met zijn allen één doel nastreven, namelijk het zoeken van goede exportmarkten zodat de boer, de verwerker en ook de exporteur er beter van worden.

Ramadhin geeft aan dat zijn organisatie bezig is markten aan te boren zodat zij een goede prijs kan krijgen en dat dan de boeren ook een betere prijs aangeboden kan worden. Ramadhin zegt dat de VVRE geen tegenhanger is van VRE, zij hebben namelijk eenzelfde doel. Een samenwerking is niet uitgesloten.
Advertenties