Dodson op werkbezoek in westelijke districten
03 Oct 2015, 03:26
foto
Minister Regilio Dodson maakt zijn opwachting bij dc Wedprekash Joeloemsingh van Nickerie.


Minister Regilio Dodson en zijn staf zijn op werkbezoek in de westelijke districten. Donderdag was de ministeriële delegatie in de districten Saramacca en Coronie. Vrijdag maakte de bewindsman zijn opwachting bij districtscommissaris (dc) Wedprekash Joeloemsingh om vervolgens de afdeling watervoorziening aan te doen.

Op het programma stonden ook de Energie Bedrijven Suriname, afdeling Regio West en de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij afdeling Regio West. Wageningen is zaterdag aan de beurt en op zondag keert de delegatie terug naar Paramaribo.

Dodson wil zich op de verschillende afdelingen die vallen onder Natuurlijke Hulpbronnen oriënteren. Zo kan hij sneller inspelen op zaken die aangepakt of verbeterd moeten worden. De minister zegt heel content te zijn met wat hij heeft gezien en hoe zaken draaiende gehouden worden met het minimale. Er zijn ook goede gesprekken gevoerd met alle dc’s van de westelijke districten, zodat sneller oplossingen gevonden worden. "Wij zijn ook voorstander dat de vertegenwoordiger van de regering, de dc, de drager moet zijn van het nieuwe beleid."

Volgens Dodson moet het commissariaat de centrale plek in het district zijn van waaruit de directieven gegeven moeten worden, waarbij in samenwerking met de andere diensten, zaken uitgevoerd kunnen worden. Volgens Dodson is het sleutelwoord om de doelen die vervat zijn in de jaarrede van de president te kunnen halen, 'samen'.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April