Details over dodelijke steekpartij Latour
02 Oct 2015, 20:53
foto
De lijkwagen aan de Knikkerstraat te Latour nadat Maikel van Dams geen tekenen van leven meer vertoonde. (Foto: Ala-D Media)


De man die donderdag met een scherp voorwerp om het leven is gebracht, is Maikel van Dams. De verdachte is Dimitri M. De politie van het ressort Latour kreeg via de Centrale Meldkamer de melding dat aan de Knikkerstraat een vechtpartij gaande was. De politie ging ter plaatse en trof het slachtoffer Maikel badend in bloed aan. Aangezien hij geen tekenen van leven meer vertoonde, werd een arts ingeschakeld. Hij stelde de dood vast.

Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat partijen een oude vete hadden. Het slachtoffer, kapper van beroep, moet enkele minuten voor het voorval naar de winkel zijn gelopen. Bij de winkel kwam hij Dimitri M. tegen. Er ontstond een woordenwisseling tussen de twee waarbij de verdachte een mes te voorschijn moet hebben gehaald. Omstanders hebben kunnen voorkomen dat het latere slachtoffer werd gestoken door Dimitri M. te ontwapenen.

De verdachte die geen heil vond in het feit dat hij de andere niet heeft kunnen verwonden, ging weg en kwam terug met een ander mes waarmee hij het slachtoffer een fatale messteek toebracht in de linkerborststreek. Maikel overleed ter plaatse. De verdachte maakte zich gelijk uit de voeten. Het ontzielde lichaam van het slachtoffer is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor obductie. De politie Public Relations meldt dat het onderzoek wordt verricht door de afdeling Kapitale Delicten.
Advertenties