Criminelen maken grote bedragen buit bij inbraak
02 Oct 2015, 17:46
foto


Criminelen zijn met grote geldbedragen ervandoor gegaan na een inbraak vandaag bij een handelsondernemingszaak in ressort Munder.

Er is een trommel meegenomen met SRD 87.000 en andere grote geldbedragen in Euro en U$. Deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat de criminelen het pand via een raam zijn binnengedrongen.

Oproep politie

Het is de politie opgevallen dat slachtoffers van inbraken en berovingen vaak grote geldbedragen in zowel SRD als vreemde valuta en waarde volle goederen zoals sieraden in hun woningen bewaren of ermee rondrijden in hun voertuig. Deze manier van waken over uw waardevolle spullen hoeft niet altijd veilig te zijn. Dit zal blijken op het moment dat onbevoegden toch ervandoor gaan met de buit, waarvoor u zo hard heeft moeten werken.

De crimineel is vindingrijk en zal op alle mogelijke manieren proberen toe te slaan. Dit kan nare gevolgen voor u hebben. Als slachtoffer kunt u zelfs zwaar lichamelijk letsels oplopen bij een eventuele beroving. Erger is dat uw leven in gevaar komt. U raakt door de nare ervaringen ook nog getraumatiseerd.

De politie doet hierbij een beroep op de samenleving om ter voorkoming van alle pijn en leed zoveel als mogelijk deze vorm van bewaring van uw kostbare zaken achterwege te laten. Plaats liever grote geldbedragen op de bank en bewaar ook uw waardevolle sieraden en of bescheiden in een verzekerde kluis bij een bank. Weet verder ook aan wie u vertrouwelijke informatie over uw privéleven doorgeeft.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April