Begroting 2016 met SRD 333,3 miljoen gedaald
01 Oct 2015, 05:58
foto
In deze tabel wordt een vergelijkend overzicht gegeven van de ontwerpbegroting 2016, de suppletoire begroting en de goedgekeurde van 2015.


Uit de Financiële Nota blijkt dat de begroting voor het komende jaar met SRD 333,3 miljoen (6,3%) is gedaald in vergelijking met de suppletoire begroting van 2015. Aan de andere kant zijn de totale geraamde ontvangsten gestegen met SRD 60,7 miljoen (1,4%).

Bij het opmaken van de ramingen zijn de te verwachten afnemende overheidsontvangsten dit jaar door de internationale prijsschommelingen van goud en uitbreidingsinvesteringen in de mijnbouwsector in ogenschouw genomen, is aangegeven in de Financiële Nota. Hierin wordt een toelichting gegeven op de ontwerp-begrotingen die woensdag zijn aangeboden aan De Nationale Assemblee. Ook wordt er ingegaan op de ontwikkelingen van de staatsfinanciën.

De drastisch afgenomen overheidsontvangsten door de sterke daling van de grondstoffenprijzen, hebben hun weerslag gehad op de begrotingsuitvoering van de voorgenomen operationele uitgaven en programma's van de overheid. Om het begrotingstekort te minimaliseren, worden noodzakelijke beleidsaanpassingen gepleegd. In de ontwerpbegroting 2016 is er beperkte ruimte geboden aan de operationele uitgaven en de programma's.
Advertenties