Grondhuur naar eigendom binnen een maand mogelijk
13 Sep 2015, 12:12
foto
Minister Steven Relyveld van RGB. (Foto: Wanita Ramnath)


Grondhuur en erfpacht percelen kunnen na een maand omgezet worden in eigendomstitel. Dit zegt minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer aan Starnieuws. Het voorwerk en de voorbereidingen hebben volgen de bewindsman veel tijd gekost. Na een maand zal er een pilotproject opgestart worden en zes gebieden zijn hiervoor al uitgekozen.

De bewindvoerder merkt op dat er ook een geriefelijk kostenplaat berekend is. Er zal gewerkt worden met taxatierapporten en aan de hand daarvan zullen de kosten vastgesteld worden. “Dit zal veel voordelen hebben. Zakendoen met de bank zal makkelijker gaan. Huurkosten van het perceel vallen weg. Voor de eigenaars is het veel prettiger op deze manier. We hebben ons laten informeren bij de bank en we hebben de wettelijke bepalingen afgehandeld. Bij de eerste Raad van Ministers is dit voorstel al ingediend. We zullen alvast zes gebieden aandoen en dan de kinderziektes bijstellen en nagaan hoe dit zal werken. We willen dit eerst goed monitoren,” deelt Relyveld mee.

De zes gebieden zijn: wijk Flora A en B, Paloeloeweg in Saramacca, Van Pettenpolder in Nickerie, Eerste Rijweg Paramaribo en Dahlbergproject te Para. Relyveld benadrukt dat ook het bankwezen de behoefte heeft en dat zij liever met percelen met een eigendomstitel werkt.

Wanita Ramnath
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April