Doorvoerhandel en opslag goederen stopgezet
05 Sep 2015, 07:26
foto


De regering heeft besloten dat er geen goederen meer mogen worden opgeslagen in entrepots. De doorvoerhandel is per direct stopgezet. Vanaf gisteren is het niet meer toegestaan om aangifte te doen over opslag van goederen. Iedereen die goederen heeft in een entrepot moet uiterlijk 11 september deze hebben ingeklaard.

De inspecteur der Invoerrechten en Accijnzen heeft aan ondernemers meegedeeld dat doorvoer van goederen over de weg, alsmede met schoener vaartuigen, korjalen en andere vaartuigen naar een ander land is stopgezet.

Ondernemers zijn niet te spreken over deze maatregel van de regering. Sommige ondernemers hebben tientallen containers in entrepots staan. Deze moeten acuut worden ingeklaard. Een ondernemer die ook doorvoerhandelaar is, vindt dat dit onbehoorlijk bestuur is. Deze maatregel zal volgens de importeur een grote weerslag hebben op de werkgelegenheid en economie.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën om verduidelijking gevraagd, zegt aan Starnieuws dat deze maatregel nodig is om orde op zaken te stellen. Het gaat om tegengaan van smokkel en ontduiking van belasting.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April