'Samen op weg gaan' voor oplossen van problemen
05 Sep 2015, 11:12
foto
(Beeld: Kerkipasi.net)


Delegaties uit Frans-Guyana, Guyana en de Verenigde Staten van Amerika, doen mee aan de internationale conferentie van de Evangelische Lutherse kerk in Suriname (ELKS). De deelnemers zullen van 7 tot en met 9 september praten over het effect van huiselijk geweld op kinderen, mensen die leven met HIV/AIDS en de zorg voor de natuur.

De rode draad van het geheel is ‘samen op weg gaan’, naar het verhaal van de Emmausgangers uit het evangelie naar Lucas. Het komt erop neer dat mensen in elk land dezelfde problemen hebben. “Het is dan ook van belang dat wij samen op weg gaan en elkaar met raad en daad bijstaan met het vinden van effectieve oplossingen”, zegt ELKS.

Elke zustergemeente van de ELKS zal deelnemers afvaardigen. De landen zullen afzonderlijk en gemengd, deelnemen aan groepsdiscussies en debatten. De resultaten worden samengebundeld in een verslag dat het kerkbestuur zal gebruiken voor het aanpassen van het beleid van de ELKS. De conferentie is het begin van het traject dat ertoe zal leiden dat de kerk meer deel gaat uitmaken van de gemeenschap waartoe zij behoort, zegt de voorlichting van de ELKS.

De openingsdienst voor de conferentie is op maandag 7 september in de Maarten Luther kerk. De dienst vangt aan met een muziekprogramma verzorgd door Glocal musici. De conferentie zelf wordt op dinsdag 8 en woensdag 9 september vanaf 08:00 uur tot 18:30 uur gehouden in Solei aan de Antondragtenweg.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April