Directeur Belastingdienst met pensioen
04 Sep 2015, 16:32
foto
Cornelis van Dijk


Cornelis van Dijk, directeur der Belastingen, is met pensioen. Hij is per 1 september eervol uit dienst getreden. De directeur van Financiën, Liane Pinas-Halfhide, is belast met de waarneming.

De dagelijkse leiding ligt in handen van het managementteam bestaande uit Marita Lautan-Wijnerman, hoofd Fiscale Zaken Indirecte Belastingen en Joan Makhanlal-Veldhuizen, Inspecteur der Directe Belastingen. Minister Gillmore Hoefdraad memoreerde de loopbaan van de scheidende directeur. Ook bedankte hij Van Dijk voor zijn jarenlange inzet op het ministerie van Financiën en wenste hem een welverdiend pensioen toe.

Van Dijk heeft onder andere de heffingskorting, waarbij alle belastingplichtigen een korting van SRD 50,00 per maand krijgen op de loonbelasting en de inkomstenbelasting in 2011 geïntroduceerd.
In 1995 heeft Van Dijk het Self Assement System (SAS), mede helpen uitvoeren. SAS is een systeem waarbij de belastingplichtige verantwoordelijk is voor zijn belastingaangifte en het verschuldigd bedrag ook betaalt. In het verlengde van het SAS werd ook de jaarlijks terugkerende Hulp Bij Aangifte ingevoerd, meldt het ministerie van Financiën.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April