Minister Dodson naar skalians in stuwmeer
04 Sep 2015, 00:00
foto
Minister Regilio Dodson


Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen oriënteert zich in de ochtend op het stuwmeer. Ook de commissie Ordening Goudsector (OGS) maakt deel uit van de delegatie. De skalians (goudpontons) die op het stuwmeer naar goud zoeken, zullen zich moeten verwijderen. Er zullen brieven worden afgegeven die bestemd zijn voor de eigenaren.

De bewindsman om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat alle skalians zich dienen te verwijderen uit het stuwmeer. De activiteiten zijn funest voor de damwanden en de Afobakakrachtcentrale. De dorpen in de omgeving ondervinden veel last van activiteiten op het stuwmeer. Het water in de kreken wordt ernstig vervuild.

Hoewel de skalians geen kwik gebruiken, wordt de bodem van het stuwmeer omgewoeld. De schade aan het milieu en de dammen in het meer is groot. Dodson zal binnenkort met alle eigenaren van de pontons een gesprek hebben. In overleg zal nagegaan worden waar er vergunning gegeven wordt aan de goudzoekers om hun activiteiten te ontplooien.

Dodson zegt dat diverse personen betrokken zijn bij de goudactiviteiten. De lijnen lopen tot naar de politieke top. Er zal zonder aanzien des persoons worden gehandeld. Niemand mag meer goud zoeken in het stuwmeer. Jarenlang is de aandacht in De Nationale Assemblee gevraagd voor deze activiteiten, maar er is niet opgetreden. Er is nu overeenstemming over dat de skalians weg zullen moeten uit het stuwmeer.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March