Abdoel: Coalitie heeft een vergadering aangevraagd
03 Sep 2015, 00:32
foto
NDP-fractieleden vragen spoed openbare vergadering aan.


De fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft officieel aan Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons gevraagd om een spoed openbare vergadering te houden. Het onderwerp is Het bespreken van de door de regering afgekondigde maatregelen met betrekking tot de solidariteitsheffing en verhoging van elektriciteits- en watertarieven. De coalitieleden vinden het bijzonder belangrijk dat De Nationale Assemblee diepgaand wordt geïnformeerd over deze kwestie.

Waarnemend fractieleider van de NDP, Amzad Abdoel, zegt aan Starnieuws dat tijdens de commissievergadering woensdagavond diverse vraagpunten zijn aangekaart. Er zijn schriftelijke vragen gesteld aan de regering, waarop ook antwoord wordt verwacht. De commissie van Natuurlijke Hulpbronnen, Financiën, Handel & Industrie en Sociale Zaken, kunnen dan de vraagpunten alvast bespreken.

De NDP-fractie vindt het noodzakelijk dat er zo snel mogelijk een openbare vergadering komt. Abdoel verwacht dat de openbare vergadering, gezien de recesperiode, voor de komende week uitgeschreven zal worden. "Maar de commissies kunnen intussen doorgaan met het werk," legt Abdoel uit.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March