Priya Sital wil gefaseerde uitvoering verhogingen
03 Sep 2015, 04:17
foto
Priya Sital, voorzitter NJP.


De tariefsverhogingen voor elektriciteit, water en brandstof zijn zodanig gebracht dat het te zwaar is voor de normale burger om alles in één keer te betalen. Er zijn ook heel wat jongeren die gezinnen en een banklening hebben. Voor hen wordt het dubbel zo zwaar. Zo reageert Priya Sital, voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) op de verhogingen van de regering.

Sital heeft als vertegenwoordiger van de jongeren deelgenomen aan het Financieel Economisch Platform. Zij wil weten wat het financieel gat volgens de planning van de overheid is, hoeveel er wordt binnengehaald met de verhogingen en waarvoor deze extra middelen zullen worden gebruikt. De NJP-voorzitter vindt het belangrijk dat er een transparant beleid wordt gevoerd en dat de samenleving wordt geïnformeerd.

Ze doet een beroep op de regering om te overwegen de maatregelen gefaseerd door te voeren, zonder dat de samenleving in een wurggreep komt. De jongerenvertegenwoordiger zegt dat duidelijk moet worden aangegeven wat de bezuinigingsmaatregelen zijn om de uitgaven van de overheid te verminderen.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April