VP: Regering kan vanavond niet aanwezig zijn in DNA
02 Sep 2015, 17:13
foto


De regering kan vanavond niet vergaderen met de vaste commissies van De Nationale Assemblee. Vicepresident (vp) Ashwin Adhin deelt Starnieuws mee dat het niet is gelukt om op zo een korte termijn iedereen beschikbaar te hebben. Aanvankelijk was de afspraak gemaakt voor donderdag 2 uur. Later werd gevraagd om de bijeenkomst vanavond te houden. Waarnemend voorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva om een reactie gevraagd, zegt dat tot 17.00 uur geen afzegging van de regering was ontvangen. De vergadering wordt normaal gehouden.

Adhin legt uit dat alle moeite is gedaan, maar het is niet mogelijk om vanavond de ministers die nodig zijn, bij elkaar te krijgen. De minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Regillio Dodson, was naar Surgold in het Merian-gebied en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is in onderhandeling met Alcoa. De vp heeft ook een dringende afspraak.

Bouva zegt dat er sinds gisteravond is afgestemd. Hoewel voorzitter Jennifer Geerlings-Simons naar de vergadering is van ParlAmericas in Panama heeft zij ook contact gehad met twee ministers die nodig zijn bij de bijeenkomst. "Wij hebben voldoende contact met de regering gehad. Om 10.00 uur is de uitnodiging voor de commissievergadering gestuurd naar de regering en de Assembleeleden. Het gaat om een belangrijke vergadering. Wij houden de vergadering", stelt Bouva.
Advertenties