Kinderen besteden vakantie aan kunstvaardigheden
03 Sep 2015, 09:29
foto
Kinderen hebben de mogelijkheid om kunstvaardigheden op te doen.


Het was een kleurrijk tafereel op het complex van Fort Zeelandia. Ruim 80 kinderen tussen de zes en elf jaar zijn actief bezig met kunst op het Nola Hatterman Art Academy. Het evenement is onderdeel van het vakantieproject van de afdeling Culturele en Creatieve Vorming van het directoraat Cultuur.

Deze groep kinderen mag twee weken lang kennis opdoen op het gebied van kunst. Hierna zijn de 12 tot 16-jarigen aan de beurt. De kinderen krijgen dezelfde vaardigheden aangereikt. Hun werkstukken zullen op de laatste dag te zien zijn op een tentoonstelling.

“In een heel ontspannen sfeer worden de vaardigheden bij gebracht”, zegt Lalita Adhin, beleidsadviseur op het directoraat Cultuur tevens medewerkster op Nola Hatterman Art Academy. “Het gaat om de onderdelen tekenen, keramiek, plakken, maskers maken en andere leuke kunstvaardigheden als beeldende vorming.”
De begeleiders zijn van de Youth Academy en de Art Academy van Nola Hatterman.

Ze werken al met kinderen en zijn onderdeel van het regulier programma van de Academy. “Ze zijn bereid gevonden om aan dit project mee te werken”, zegt Adhin. Voor de groep 12 tot 16 jaar is er nog plaats. Er moet een formulier worden opgehaald, ingevuld en ingeleverd. Het ‘kunstproject’ is een jaarlijks terugkerend evenement. De kinderen zijn van dinsdag tot vrijdag in de ochtenduren bezig.

Ala-D Media
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April