Oppositionele partijen willen uitleg van president
02 Sep 2015, 00:00
foto
Assembleelid Mahinder Jogi


De oppositionele partijen willen dat president Desi Bouterse De Nationale Assemblee met de meeste spoed informeert over het besluit om 40 cent per liter extra te heffen op brandstof. De elektriciteits- en watertarieven gaan per 15 september drastisch omhoog. Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) zegt aan Starnieuws dat De Nationale Assemblee het reces moet onderbreken en als vertegenwoordiger van het volk omstandig wordt geïnformeerd.

Jogi merkt op dat de verhoging doorwerkt op elk niveau. De oppositie wil weten wat de effecten van de verhoging zullen zijn op de samenleving. Er wordt transparantie van de regering verwacht. Welke criteria hebben gegolden voor deze verhoging. Eerder is aangegeven door de regering dat de verhoging in fasen zou plaatsvinden, terwijl de betrokken staatsbedrijven doorgelicht zouden worden.

"Verhogingen met zo een impact wordt niet in het holst van de nacht met een persbericht bekendgemaakt," vindt Jogi. Hij benadrukt dat de volksvertegenwoordiging compleet buitenspel is gezet door de regering. Het Assembleelid merkt op dat reces niet betekent dat het college niet bijeen moet komen als het om ernstige zaken gaat. Deze maatregelen zijn te ernstig om, zonder de volksvertegenwoordiging erbij te betrekken, door te voeren, meent Jogi.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April