Moestadja en Dogojo nieuwe ministers
01 Sep 2015, 19:56
foto


Ex-minister Soewarto Moestadja wordt de nieuwe minister van Arbeid. Op Sociale Zaken en Volkshuisvesting, die een naamsverandering zal ondergaan, wordt ex-Assembleelid Joan Dogojo benoemd. Eerder waren ook andere personen in beeld voor Sociale Zaken, maar uiteindelijk is er gekozen voor Dogojo.

De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) had het liefst Michael Miskin teruggezien op Arbeid. Voorzitter Ronald Hooghart heeft steeds aangegeven in gesprekken met president Desi Bouterse dat Miskin zijn kandidaat is. Bouterse had de vakbeweging gevraagd om een gezamenlijke kandidaat voor te dragen. Binnen Ravaksur was er verdeeldheid hierover. Delen van Ravaksur stelden dat zij geen inspraak hebben gehad in het regeerakkoord. Zij kunnen dan het beleid van de regering niet ondersteunen.

De voorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, zegt aan Starnieuws dat op basis van zijn kritiek gekozen is voor Moestadja en Dogojo. Somohardjo zei dat Javanen en Marrons niet weerspiegeld worden in het kabinet. De NDP had niemand van deze etnische groepen in de regering. Velen hebben Somohardjo kwalijk genomen en gaven aan het dat om etnisch denken gaat. "Maar nu is het duidelijk te merken dat mijn kritiek geholpen heeft," meent Somohardjo.

Aanvankelijk was het de bedoeling om op 1 september de nieuwe ministers te installeren. Aangezien niet alles rond was, kon de benoeming nog niet plaatsvinden. Het kabinet zou ook ingekrompen worden naar zestien ministeries. Dit zal voorlopig niet gebeuren.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April