Succesvol Ready dubbeltoernooi achter de rug
01 Sep 2015, 22:41
foto


Surinames oudste tennisvereniging Ready heeft voor de vierde keer het ‘Ready Friyari Tennis Dubbeltoernooi’ georganiseerd. In het Ready 85+ Friyari Dubbel Toernooi, is in verschillende klassen voor het kampioenschap gestreden. Het evenement is opgezet onder leiding van het nieuwe bestuur van Guillaume Chan Jon Chu.

In de B- en de A-klasse is volgens het Round Robin en best of 17 puntensysteem gespeeld, waarbij alle koppels tegen elkaar uitkomen en de 2 besten kampioen en semi-kampioen werden.

Het damesdubbelspel vond geen voortgang. Imro Dubois en Ivandra Frans legden beslag op het kampioenschap in het gemengd dubbelspel, terwijl Lorenzo Irion en Marianne Hiralall genoegen moesten nemen met het semi-kampioenschap. Dubois sloeg dubbel prijs, want hij werd in de heren B-klasse ook kampioen met partner Arnie Hirasingh. Het semi kampioenschap was voor Timothy Tammenga en Kim Sang Marshall.

In de A-klasse speelde het koppel Irion/Jerry Pocorni prachtig spel, waarbij ze steeds kwamen voor te staan tot 7, maar het daarna lieten afweten. Kampioenskoppel werd Jamie Roep/Hans Sloot en semi-kampioen Cornel Wijngaarde/Howard Chee. Interessant was dat Wijngaarde met drie partners het toernooi afmaakte. Tako Chin Yong raakte geblesseerd, terwijl Mike Mac Intosch na twee wedstrijden met vakantie ging.

Het koppel Djai Tahal/Frank van Dijk kreeg ook een prijs, omdat het de grootste comeback maakte in een partij en wel van 2-7 achterstand, naar een 9-7 winst.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April