Grote groep illegalen in juli het land uitgezet
01 Sep 2015, 15:54
foto
De vreemdelingendienst van het Korps Politie Suriname. (Foto: KPS)


95 illegale vreemdelingen zijn in juli het land uitgezet door de afdeling Vreemdelingendienst van het Korps Politie Suriname. Het gaat om 80 Brazilianen, drie Chinezen, drie Dominicanen, twee Guyanezen, vijf Nederlanders, twee Filipijnen en een Cubaan.

Onder deze personen zijn er vreemdelingen die na het uitzitten van een straf, de illegale status hebben. Over het algemeen gaat het om vreemdelingen die het land illegaal zijn binnengekomen en vreemdelingen die voor kort verblijf het land zijn binnengekomen en langer zijn gebleven dan de aangegeven periode.

Deze vreemdelingen worden na aanhouding voorgeleid op het Parket van de Procureur Generaal en worden na overleg van een geldig reisticket binnen 30 dagen het land uitgezet. Er zijn ook illegale vreemdelingen die zich vrijwillig bij de balie van de vreemdelingendienst aanmelden met in hun bezit een geldig reisticket en geldig paspoort om uitgezet te worden. Zij proberen op deze manier een lang verbod van terugkeer in Suriname te omzeilen, meldt de Public Relations van de Politie.
Advertenties