Gevangenisbrand Venezuela eist 17 levens
01 Sep 2015, 09:19
foto


Bij een brand in een gevangenis in Venezuela zijn 17 mensen omgekomen en 11 anderen gewond geraakt. De oorzaak van de brand bij de Tocuyito gevangenis in de buurt van de stad Valencia is nog niet bekend.

Volgens gevangenen was er een elektrische storing, maar de onderzoekers hebben hun eindrapport nog niet klaar. Gevangenissen in Venezuela zijn altijd overvol en gewelddadig. Actiegroep Venezuelan Prison Observatory zegt dat in 2014 meer dan 300 gevangenen werden gedood.

Bij de brand die zich via een van de afdelingen heeft verspreid zijn 9 mannen en 8 vrouwen omgekomen. Forensische deskundigen proberen de lichamen te identificeren. Familieleden zich die buiten het lijkenhuis in Valencia hebben verzameld zeggen dat de mannelijke slachtoffers waarschijnlijk gevangenen waren, terwijl de vrouwen de nacht doorbrachten in de gevangenis. Ze zeggen dat het niet ongebruikelijk is voor bezoekers van zondag om de nacht door te brengen met hun opgesloten partners.

Functionarissen hebben de veiligheid in en rond de gevangenis opgevoerd om te voorkomen dat gevangenen rellen schoppen of proberen te ontsnappen. Venezuela heeft één van de hoogste misdaad- en moordcijfers in Latijns-Amerika.Het rechtssysteem worstelt om te gaan met deze cliëntenlast. Het aantal in de gevangenissen is toegenomen met velen die wachten op hun proces.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April