Global Shapers Paramaribo traint twintig jongeren
01 Sep 2015, 07:34
foto
Deelnemers aan het tiendaagse programma van Global Shapers Paramaribo.


De Global Shapers Paramaribo hebben de afgelopen twee weken een tiendaags programma verzorgd over jong leider- en ondernemerschap. De 20 deelnemers zijn uit vijftig aanmeldingen geselecteerd voor het future leaders and entrepreneurs programma 2015. Het gaat om jongeren tussen 16 en 24 jaar.

Global Shapers Paramaribo is deel van een snelgroeiend netwerk met meer dan 5000 personen tussen de 20 en 30 jaar. Ongeveer 450 steden zijn hieraan verbonden. Onder het motto Shape Your Future werken ze aan projecten die een positieve invloed hebben in hun samenleving. Vanuit dit brede wereldwijde netwerk is het streven erop gericht gezamenlijk bij te dragen aan een betere wereld.

In de twee weken hebben de deelnemers een aantal leerrijke sessies gevolgd. Aan de orde zijn gekomen het beginnen met een eigen onderneming, motivatie gesprekken, mentale voorbereiding op problemen in het leven en in de onderneming, het combineren van sport in het dagelijks leven en het op na houden van een gezonde levensstijl. Daarnaast hebben de jongeren ook rondleidingen gekregen bij bedrijven die tijdens de training een presentatie hebben verzorgd.

Ter afsluiting van het programma hebben de deelnemers de opdracht gekregen een mini-beurs te houden. De participanten werden in vier werkgroepen onderverdeeld en moesten een of meer Sustainable Development Goals promoten in de samenleving. Het doel van deze activiteit was het toetsen van de opgedane vaardigheden en het creëren van awareness onder de samenleving met betrekking tot de 17 doelen die voor 2030 gerealiseerd moeten worden. De enthousiaste groep wil graag verder begeleid worden naar een hoger niveau.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March