Caribische Ontwikkelingsbank helpt Dominica na Erika
01 Sep 2015, 04:21
foto


De Caribische Ontwikkelingsbank (CDB) zal US$ 200.000 geven aan Dominica om de chaos die tropische storm Erika heeft veroorzaakt aan te pakken. Erika heeft ten minste 20 levens op het eiland geëist en aanzienlijke materiële schade aangericht.

De bank maakt binnenkort de fondsen over en zegt dat er meer geld vrij komt via het regionaal agentschap voor rampenbestrijding. Het geld is bedoeld om de schade die de regen heeft veroorzaakt en onvoorziene kosten, te dekken.

Erika heeft vorige week donderdag 30 cm regen gestort op Dominica, waardoor verschillende rivieren buiten hun oevers zijn getreden. De straten zijn ondergelopen en auto’s zijn weggespoeld. Er is een enorme schade aangericht aan de wegeninfrastructuur, terwijl er ook aardverschuivingen waren die bomen in haar weg hebben meegenomen.

Het Caribische eiland heeft bekendgemaakt dat er ten minste 20 doden zijn gevallen, vijftig mensen worden vermist, 574 zijn dakloos geworden en 567 zijn hun huizen ontvlucht. De regering heeft negen plaatsen als 'speciale rampgebieden' betiteld met het oog op het herstel van de vele gebouwen, bruggen en wegen en de zoektocht naar de vermiste mensen.

Premier Roosevelt Skerrit heeft de internationale gemeenschap om steun gevraagd. Hij wijst op de enorme schade die de storm heeft veroorzaakt op het eiland. Ondertussen blijft een aantal Latijns-Amerikaanse en Caribische landen humanitaire hulp en logistieke bijstand sturen naar Dominica.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April