Feyenoord u-15 selectie komt naar Suriname
01 Sep 2015, 17:42
foto
De u-15 jongens aan het trainen. (Foto: Ala-D Media)


De u-15 selectie van de Nederlandse Eredivisieclub Feyenoord komt naar Suriname. Dit, in verband met het afwerken van een u-15 internationaal vriendschappelijk toernooi waaraan ook Suriname zal deelnemen. Dit wordt bevestigd door het secretariaat van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB).

Het toernooi zal van 2 tot en met 9 oktober in het Franklin Essedstadion worden gehouden. Naast de u-15 selectie van Suriname en Feyenoord doen ook mee aan dit toernooi de u-15 selectie van Frans-Guyana, Bonaire, een voetbalschool uit Curaçao en de Toney Football School TFS uit Suriname. Volgens Glenn Linger, de teammanager van de u-15 selectie van Suriname, is sedert 1 augustus gestart met de voorbereiding. Er zijn 32 jongens opgeroepen om uiteindelijk met een selectie van 18 deel te nemen aan dit toernooi. De bondscoach is Regillio Vroom. Er wordt op maandag, woensdag en vrijdag getraind in het Essedstadion en het Emile de la Fuente Sportcomplex.

De u-15 competitie van de SVB is op 2 augustus afgesloten met de prijsuitreiking. Volgens Linger was het dan niet zo moeilijk om de jongens te bereiken. "Overigens weten we ruim van te voren dat dit toernooi op komst is. Dus hadden we alle voorbereidingen al getroffen," zegt Linger. Slechts de jongens die na 1 januari 2001 zijn geboren, mogen aan dit toernooi meedoen. De jeugdcompetitie van de SVB vangt in november aan.

Ala-D Media
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March