Minivoetbal kunstgrasvelden SVB krijgen opknapbeurt
31 Aug 2015, 22:22
foto
De mini kunstgrasvelden van de SVB worden aangepakt. (Foto: Ala-D Media)


De twee minivoetbal kunstgrasvelden van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) die op het terrein staan van het Emile de la Fuente Sportcomplex, krijgen een opknapbeurt. Waarnemend directeur van de SVB, Arnold Bilkerdijk, zegt dat ook de afwatering moet worden aangepakt.

De velden staan sinds 1 maart 2009 en zijn geschikt voor 7 versus 7 spelers. Op deze twee velden wordt de u-7 jongens competitie van de SVB gespeeld. Ruim een jaar terug werd ook de u-17 meisjes competitie op deze velden afgewerkt. Daarnaast wordt het veld ook commercieel geëxploiteerd, zegt Bilkerdijk waardoor er afschrijving plaatsvindt. Vooral bedrijven en verenigingen maken flink gebruik van de velden, deelt hij mee. “De velden worden uit de eigen middelen opgeknapt. Er is een lokale aannemer bereid gevonden het werk te doen. Slechts de lijm en de kunstgrasmatten zijn uit het buitenland gehaald”.

Bij de heropening zullen de huurprijzen marktconform worden vastgesteld om zo ook de investeringen terug te verdienen, geeft Bilkerdijk aan. De restauratie van de velden is haast af. Hij verwacht dat voor eind september de officiële heringebruikname zal plaatsvinden.

Naast deze twee mini voetbal kunstgrasvelden zullen er volgens planning nog vier worden opgezet bij het Sport Complex Owru Cul aan de Letitia Vriesdelaan. Hier zal ook een Grand Sport Café en een fitness center worden opgezet. De u-7 jongens voetbalcompetitie start in november.

Ala-D Media
Advertenties