2600 scholieren doen mee aan schoonmaakactie
31 Aug 2015, 14:05
foto
Scholieren bij de start van de Nationale Schoonmaakactie 2015. (Foto: OW)


2600 scholieren doen landelijk mee aan de Nationale Schoonmaakactie. Minister Siegfried Wolff gaf vandaag het startsein voor dit project. De schoonmaakactie duurt tot en met 25 september en is ingedeeld in twee periodes. De eerste periode eindigt op 11 september en de tweede start op 14 september.

Sinds 2011 wordt deze actie uitgevoerd onder supervisie van het directoraat Openbaar Groen. Naast het schoonmaken van verschillende openbare plekken heeft deze actie tot doel het milieubewustwordingsproces onder de bevolking in het algemeen en de jeugd in het bijzonder te stimuleren. De komende weken zullen deze scholieren in alle districten ingezet worden om schoonmaakwerkzaamheden te verrichten op straat en andere openbare plaatsen, meldt Openbare Werken.

Er is medewerking gevraagd van het Korps Politie Suriname en het Surinaams Rode Kruis om assistentie te verlenen. In de voorgaande jaren hebben deze instanties reeds hun medewerking verleend.

De bewindsman wenste de scholieren veel succes toe in de komende weken. “Wij stellen het enorm op prijs dat jullie een deel van jullie vakantie willen inzetten voor deze actie. Ik doe verder een beroep op jullie om het geld dat jullie zullen verdienen, SRD 35 per dag, nuttig en verstandig te besteden. Wees voorzichtig en let goed op ons milieu, niet alleen de komende weken, maar ook daarna.”
Advertenties