NH garandeert energievoorziening binnenland
31 Aug 2015, 11:09
foto
Minister Regillio Dodson


Minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) garandeert dat er alles aan gedaan wordt de energievoorziening in het binnenland te continueren. De bewindsman heeft besloten om in het belang van de optimale leveringen van brandstof en het prudent omspringen met de energiebelangen van de dorpen in het binnenland, Sedney Harris, onderdirecteur Elektrificatie en fungerend hoofd van de Dienst Elektriciteitsvoorziening, per direct te ontheffen.

Uit rapporten van de Centrale Landaccountantsdienst (CLAD) blijkt dat enkele zaken die niet transparant plaatsvinden binnen de dienst, onaangeroerd blijven en steeds terugkeren, waardoor nader onderzoek noodzakelijk is. Dit meldt NH in een persbericht.

Het voorzien van de dorpen in het binnenland van brandstof voor energievoorziening is een belangrijke taak van de Dienst Elektriciteitsvoorziening van het ministerie van NH. Daarnaast biedt deze dienst ondersteuning bij het ontwikkelen, voorbereiden en opzetten van hernieuwbare initiatieven, waardoor de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen voor de elektrificatie van het binnenland van Suriname verminderd wordt.

Er zijn veel problemen geconstateerd bij het garanderen van de levering van brandstof aan het binnenland. Ook het ondersteunen van initiatieven voor renewable energy resources komt niet goed van de grond.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April